Toate PC-urile produse de Hewlett-Packard vor rula sistemul de operare WebOS in paralel cu Windows sau alt sistem de operare principal incepand cu anul 2012, informeaza Bloomberg Businessweek. Decizia apartine CEO-ului companiei, Leo Apotheker, care doreste in acest fel sa creeze un ecosistem cat mai vast pentru sistemul de operare mobil al companiei, pe care sunt bazate si tableta TouchPad si telefoanele Pre.

HP TouchPadFoto: Hewlett Packard

Compania spera sa atraga cat mai multi dezvoltatori de aplicatii, acesta fiind la ora actuala cel mai slab punct al sistemului de operare. Comparativ cu Apple, care are la ora actuala peste 350 000 de aplicatii pentru iOS, sau Google, care ofera peste 250 000 de aplicatii pentru Android, HP este intr-o pozitie foarte slaba, cu doar 6000 de programe create pentru sistemul sau de operare.

La ora actuala, doar 2,2% din veniturile HP sunt generate de software. Vanzarile de produse harware reprezinta 70%, iar servicii IT conexe si de mentenanta inca 27%, conform analistului Brian Marhsal, citat de Businessweek.