Suedezii si danezii vor putea plati costurile postale pentru expedierea de pachete sau scrisori prin intermediul mesajelor SMS incepand cu anul acesta, informeaza publicatia suedeza The Local. "Suntem foarte interesati de acest sistem si cautam o solutie pentru a-l implementa", a declarat seful departamentului de marketing si dezvoltare al postei suedeze, Anders Asberg.

Timbre suedezeFoto: Posten.se

In loc sa foloseasca un timbru, utilizatorii de servicii postale din cele doua tari vor putea sa trimita un SMS la un numar special, care va trimite inapoi un cod, care va fi apoi transcris pe scrisoare sau pachet pentru a dovedi plata. Sistemul va fi lansat mai intai in Danemarca, pe data de 1 aprilie, urmand ca apoi sa fie lansat si in Suedia, la o data care inca nu a fost stabilita.

Serviciile postale din intreaga lume se confrunta cu o scadere drastica a numarului de scrisori trimise si spera sa atraga noi utilizatori prin integrarea unor servicii de acest tip. Conform declaratiilor lui Asberg, riscul de fraudare a noului sistem este similar cu cel bazat pe timbre.