Nici un hacker nu a incercat sa sparga securitatea browserului Chrome la conferinta pe teme de securitate Pwn2Own, dupa ce Google a anuntat ca va oferi 20.000 de dolari celui care va reusi sa exploateze o vulnerabilitate prezenta in program, informeaza ComputerWorld. In schimb, browserele produse de Apple si Microsoft au fost compromise din prima incercare de hackeri.

Broswerul web Google ChromeFoto: Google Blog

Reprezentantii firmei de securitate franceze Vupen au reusit sa compromita browserul Apple Safari (versiunea 5.0.3) in doar cinci secunde si au castigat un premiu de 15.000$ si un MacBook Air de ultima generatie, oferite de HP Tipping Point, organizatorul companiei. Si browserul Microsoft Internet Explorer 8 a fost compromis din prima incercare, iar un reprezentant al companiei a declarat ca deja se lucreaza la repararea vulnerabilitatilor folosite.

Google Chrome este, pentru cel de-al doilea an consecutiv, singurul browser ramas in picioare la Pwn2Own. Browserul Mozilla Firefox nu a fost atacat pana in momentul scrierii acestui articol.

Conferinta inca este in desfasurare, in urmatoarele ore urmand sa fie testata securitatea browserelor de pe principalele platforme mobile.

Vulnerabilitatile unui browser pot permite unui hacker, in cel mai rau caz, sa preia controlul total asupra computerului atacat. In general, bresele de securitate sunt exploatate ca un punct de intrare in sistem, hacker-ul folosind apoi alte vulnerabilitati, ale sistemului de operare sau ale unor componente precum Flash sau Java pentru a isi indeplini scopurile.