​Portalul de internet AOL a anuntat ca va disponibilza aproape 20% din angajati pentru a se concentra pe activitatile care ii aduc profit, scrie CNN, citandu-l pe seful companiei. Majoritatea celor 900 de oameni care isi vor pierde locul de munca sunt de la filiala indiana. AOL nu mai vrea sa fie perceputa ca fiind un portal invechit de internet, ci ca furnizor de continut, iar ultimele achizitii au fost cunoscutele blog-uri TechCrunch si Huffington Post.

AOL are 5.000 de angajati pe plan mondial si va renunta la alti 900, din care 700 in India si 200 in SUA. Compania a facut si anul trecut "taieri" severe de peste 2.000 de posturi.

AOL spune ca se va concentra pe activitatile care ii aduc profit si recent a achizitionat influentul blog The Huffington Post pentru 315 milioane dolari. Anul trecut AOL a anuntat ca achizitioneaza si blog-ul de tehnologie TechCrunch.

AOL s-a desprins in 2009 de gigantul media Time Warner si s-a zvonit ca intra intr-un proces complex de restructurare in vederea unei fuziuni cu Yahoo!