Noua generatie a browserului Internet Explorer a inregistrat 2,35 milioane de descarcari in prima zi de la lansare, sau 27 de descarcari pe secunda, conform blogului oficial al Microsoft. Comparativ, principalul competitor, Mozilla Firefox, a inregistrat peste 8 milioane de descarcari in primele 24 de ore dupa lansarea versiunii 3.0, in iunie 2008. Intr-o incercare de a contracara o potentiala crestere a cotei de piata a browserului Microsoft, Mozilla a anuntat ca versiunea finala a Firefox 4 va fi disponibila saptamana viitoare, pe data de 22 martie.

Internet Explorer 9Foto: Microsoft

Internet Explorer 9 aduce un design mai ergonomic decat variantele precedente, iar functionalitatea tab-urilor din browser este mult imbunatatita. La fel ca si Google Chrome, noul browser Microsoft poate efectua cautari direct din bara de adrese, iar continutul multimedia va beneficia de accelerare video hardware pentru un uz mai redus al procesorului.

La nivel Global, Internet Explorer este cel mai folosit browser, el fiind alegerea a 43,55% dintre utilizatorii de internet. In Europa IE a cazut pe locul 2 pentru prima data in decembrie 2010, dupa ce a fost depasit de Mozilla Firefox.