​Google a decis sa amane probabil cu cateva luni momentul la care va distribui dezvoltatorilor codul sursa pentru versiunea 3.0 (Honeycomb) a sistemului de operare Android. Google spune ca Android 3.0 a fost gandit pentru dispozitive cu ecran mare, precum tabletele, si mai este de lucru pana cand noua versiune sa functioneze bine si pe telefoane, noteaza BussinesWeek. Compania spune ca Honeycomb va fi open-source, insa dezvoltatorii mai au de asteptat pana in acel moment. Motorola a lansat o tableta cu 3.0, iar producatori precum Samsung, Dell sau Acer vor lansa si ei astfel de terminale.

Android 3.0 Honeycomb a fost din start gandit pentru terminale cu ecran mai mare si este optimizat pentru a functiona extrem de bine cu widget-uri, multitasking, browsing si notificari, spun cei de la Google, intr-un mail trimis publicatiei PCMAG.com. Compania mai spune ca de-abia asteapta ca 3,0 sa se regaseasca pe mai multe tablete, insa adauga ca mai are de lucru pana in momentul cand sistemul se va comporta la fel de bine si pe smartphone-uri, astfel ca amana momentul in care va publica codul sursa.

O parte din producatorii mai mici de smartphone-uri vor mai avea de asteptat probabil cateva luni, insa Honeycomb a fost deja prezentat pe tabletele ale unor companii precum Motorola, HTC sau Samsung.

Andy Rubin, sef al diviziei Android, a explicat pentru Bussinesweek ca Google a facut deja cateva compromisuri de design pentru a prezenta la timp Android 3.0 pe tablete, insa compania nu a vrut sa riste sa prezinte si telefoane cu acest sistem fiindca exista pericolul ca ele sa nu functioneze la standardele dorite.

Google a prezentat pe 2 februarie noua versiune Android.