Microsoft a depus la CE o plangere oficiala in care acuza Google de abuz de pozitie dominanta in cautarile pe internet si sustine ca actiunile companiei din Mountain View au afectat ascensiunea produselor Microsoft. Google a acuzata ca face o serie de lucruri menite sa puna bete in roata concurentei, insa compania nu se arata surprinsa de acuzatiile Microsoft si adauga ca va colabora cu CE. Microsoft a fost amendata dur in trecut pentru incalcari ale legilor concurentei, insa iata ca in cazul de fata rolurile s-au schimbat.

Google este investigata inca din toamna de catre CE pentru incalcari ale legilor concurentei pe piata de internet search dupa ce trei companii au depus plangeri. Intrarea Microsoft in acest caz ar putea insa da greutate anchetei fiindca acuzatiile sunt dure si e vorba de o companie foarte mare.

Printre altele, Microsoft acuza Google ca impiedica motorul de cautare Bing sa indexeze o parte din continutul YouTube si ingreuneaza accesul la site-ul de video-sharing a unor smartphone-uri care utilizeaza sistemul de operare Windows.

Google spune ca se astepta la plangerea oficiala, promite ca va continua colaborarea cu CE si adauga ca va explica de cate ori e nevoie cum functioneaza modelul de afaceri al Google. Datele arata ca Google are peste 90% pe piata cautarii pe internet, iar motorul de cautare Bing al Microsoft nu si-a marit prea mult cota de piata dupa momentul lansarii din 2009.

Microsoft e de data aceasta in tabara acuzatorilor, dupa ce in trecut a fost amendata cu sume record de CE pentru abuz de pozitie dominanta in alte segmente.