Numele si adresele de e-mail ale unui numar mare de clienti ai unor banci si alte mari companii mari din SUA au fost obtinute de hackerii care au atacat compania de marketing online Epsilon ce gestioneaza trimiterea a miliarde de e-mail-uri publicitare anual, informeaza Reuters. Vestea buna este ca, cel putin pana acum, se pare ca nu au fost furate si informatii financiare despre clienti, insa scandalul pare sa ia amplare. Printre clientii afectati se numara cei ai Citigroup, JP Morgan sau Best Buy.

Epsilon, companie de marketing online, spune ca vineri cineva din exterior a patruns in sistem si a obtinut adresele de mail si numele unui mare numar de clienti. Compania gestioneaza trimiterea unui numar de 40 de miliarde de e-mail-uri publicitare catre utilizatorii care se inscriu pe diverse site-uri sau au cumparat de la anumite companii afiliate.

Hackerii au aflat numele si adresele de e-mail ale unor clienti de la companii mari precum Citigroup, J P Morgan, Capital One, TiVo sau Best Buy, dar nu exista vreo dovada ca s-ar fi aflat si detalii despre card-urile de credit. Totusi, unele companii au decis ca e cel mai bine sa-si informeze clientii de vulnerabilitatea aparuta la Epsilon.

Unele companii si-au avertizat clientii ca din cauza intamplarii exista pericolul sa primeasca mai multe e-mail-uri spam prin care hackerii sa incerce sa-i convinga sa le dea si mai multe date personale.