Samsung Electronics va vinde divizia de HDD-uri companiei Seagate pentru 1,4 miliarde dolari, noteaza Financial Times. Segate va ajunge la circa 40% din piata si va fi mai aproape de noul lider format dupa ce Western Digital a anuntat ca va plati peste patru miliarde dolari pentru divizia de HDD-uri a Hitachi.

Samsung va obtine 1,38 miliarde dolari pentru divizia de HDD-uri si va obtine 50% din bani in actiuni, iar restul cash, urmand ca Samsung sa detina 9,6% din Seagate si sa aiba dreptul de a numi un director in board-ul de conducere.

Tranzactia include si viitoare intelegeri prin care Samsung va furniza Seagate chip-uri de memorie Nand pentru SSD-uri, iar Seagate va furniza HDD-uri pentru PC-uri si notebook-uri Samsung.

E de asteptat ca tranzactia sa ajute Seagate in a fi mult mai competitiva in lupta cu noul gigant format dupa preluarea diviziei de HDD-uri a Hitachi de catre Western Digital. Analistii estimeaza ca Seagate va ajunge la 40% din piata, iar Western Digital va detine 50%.

Samsung avea pierderi cu divizia de HDD-uri si anuntul nu este o surpriza. E de asteptat ca vanzarea sa dea Samsung posibilitatea de a se concentra pe domeniile mai profitabile.