Dupa ce acum cateva zile Apple chema Samsung in instanta, acuzand compania asiatica de plagiat masiv dupa iPad si iPhone, Samsung raspunde si cheama Apple in judecata pentru acelasi tip de acuzatii: incalcarea a cinci brevete detinute de Samsung. Lucrurile devin complicate fiindca cele doua companii colaboreaza, Samsung livrand pentru Apple procesoare si LCD-uri folosite la iPhone, noteaza AFP.

Samsung raspunde cu aceeasi monedaFoto: Reuters

Samsung spune ca raspunde acuzatiilor Apple tot prin mijloace legale menite sa protejeze proprietatea intelectuala. "Apple este unul dintre principalii clienti pentru procesoare si ecrane. Totusi, nu avem alta solutie decat sa raspundem ferm de aceasta data", spun cei de la Samsung care au depus plangere la un tribunal din Seul, motivand ca Apple a incalcat cinci brevete pe care gigantul asiatic le detine.

Informatiile nu sunt foarte clare, insa se pare ca Samsung a depus plangere la tribunale din Coreea de Sud, Germania si Japonia. Brevetele pe care Apple le-ar fi incalacat au, se pare, legatura cu optimizarea transmisiei de date si cu sincronizarea telefonului cu PC-ul.

In urma cu doar cateva zile, Apple chema Samsung in instanta pe motiv ca aceasta ar fi copiat grosolan design si soft de la iPad si iPhone pentru a le pune pe tableta Galaxy si pe smartphone-uri.

Tim Cook, director operational al Apple declara joi ca desi Samsung este unul dintre cei mai importanti furnizori, Apple a trebuit sa-l cheme in instanta fiindca "depasise orice limita".