Ivan Kaspersky, fiul cunoscutului afacerist IT-ist rus Evgheni Kaspersky ar fi fost eliberat dupa ce s-a platit rascumpararea, scrie presa rusa, citata de AFP. Tot episodul este plin de elemente ciudate: nici compania si nici Politia nu au confirmat ca a existat o rapire, insa intr-o declaratie scurta remisa vineri Kaspersky Lab indemna presa sa nu mai raspandeasca zvonuri, dar nu nega faptul ca rapirea s-ar fi produs.

Ivan Kaspersky, in varsta de 20 de ani, ar fi fost rapit marti, iar stirea a fost data joi de un ziar rusesc. Acum ultimele informatii arata ca s-ar fi platit rascumpararea de trei milioane euro, iar tanarul ar fi fost eliberat, scrie LifeNews.ru. Nu exista nicio confirmare oficiala insa.

Cotidianul rus Izvestia scria ca Ivan Kaspersky a fost rapit marti cand mergea spre serviciu, fiind fortat de mai multi indivizi sa se urce intr-o masina.

Compania a remis vineri o scurta declaratie care nu lamureste foarte multe:

"Kaspersky Lab roaga cu respect jurnalistii sa se abtina de la speculatii si sa nu mai distribuie informatii neconfirmate despre presupuse evenimente legate de familia Kaspersky. Evgheni Kaspersky isi continua munca de zi cu zi la companie si considera ca raspandirea de informatii neconfirmate face rau companiei.", arata o scurta declaratie remisa vineri de cunoscutul producator de solutii de securitate.

Declaratia nu pomeneste nimic de Ivan Kaspersky, insa nici Politia din Rusia nu a dat nicio informatie pe tema presupusei rapiri.