​Sony si-a facut intrarea pe piata tablet PC-urilor cu doua produse numite S1 si S2 care vor fi lansate incepand cu luna septembrie si vor rula sistemul Google Android in versiunea 3.0. S1 are ecran de aproape 10 inch, iar S2 are doua ecrane mai mici. De pe ambele va putea fi accesat continut PlayStation, iar compania are asteptari mari in ceea ce priveste volumul de vanzari.

Sony S1, prezentata la TokyoFoto: Reuters

Sony a prezentat la Tokyo cele doua noi produse cu nume de cod S1 si S2. S1 are ecran de 9,4 inch, in timp ce S2 are doua ecrane de 5,5 inch ce pot fi inchise ca o carte. Compania spune ca cele doua tablete sunt ideale pentru accesarea continutului online (text, video si mai ales jocuri). Compania nu a dat detalii despre pret, insa cele doua produse vor fi la vanzare din septembrie si vor rula versiunea 3.0 a Android.

Sony S1 va putea fi folosita pe post de telecomanda universala pentru diverse electronice din casa, in timp ce cu S2 cartile electronice vor fi extrem de usor de citit datorita formatului, iar tableta va fi usor de utilizat si la jocuri: pe ecranul superior se va desfasura actiunea, iar pe celalalt vor fi comenzile touch-screen.

Sony S2

Sony S2

Foto: Reuters

Sony spune ca utilizatorii vor putea accesa continut PlayStation, iar tabletele vor avea conectivitate WiFi si 3G/4G. Sefii Sony declarau acum cateva luni ca obiectivul este ca grupul japonez sa ajunga intr-un an numarul doi pe piata tabletelor, dupa Apple. Totusi, ramane de vazut daca acest lucru ca fi posibil pe o piata unde in afara de liderul iPad, au intrat in forta terminale de la companii precum Samsung, Motorola sau RIM.

Multi spun ca Sony intra tarziu pe piata tabletelor si ii va fi greu sa recupereze. Totusi, loc de crestere este fiindca anul trecut s-au vandut 17 milioane de tablete, pentru anul acesta estimarile arata peste 50 de milioane, iar firmele de cercetare estimeaza ca piata mondiala ar putea ajunge la 300 de milioane de unitati in 2014.