Jocul Angry Birds produs de Rovio Mobile a fost descarcat pe plan mondial de peste 140 de milioane de ori, ceea ce face ca el sa devina unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Jocul e disponibil pe AppStore, Android Market, Ovi Store dar si pentru telefoane cu Windows, iar compania vrea sa ajunga la 100 de milioane de download-uri in China anul acesta, informeaza PC World.

Angry Birds atinge un nou recordFoto: Rovio Mobile

Compania Rovio Mobile a lansat 51 de jocuri in decurs de sapte ani inaintea Angry Birds, insa numai cu acesta a avut succes. Jocul e disponibil de la final de 2009 pe AppStore unde exista atat variante gratuite, cat si pe bani (99 de centi).

Compania a investit masiv in marketing pentru a obtine vanzari mari: a lansat produse cu sigla Angry Birds si a avut si reclama in timpul finalei Super Bowl.

Marea tinta este China unde Rovio doreste ca Angry Birds sa devina unul dintre cele mai importante brand-uri locale. Compania vrea anul acesta 100 de milioane de download-uri in China, tara in care exista aproape 900 de milioane de utilizatori de telefoane mobile.