Scandalul Sony PlayStation scoate la iveala noi detalii ingrijoratoare, chiar daca multe nu pot fi verificate. Forumurile de internet vehiculeaza ca infractorii au copiat numerele a 2,2 milioane de carti de credit in timpul atacului asupra retelei PlayStation, iar unii utilizatori se plang ca persoane neautorizate fac plati de pe cardurile lor, scrie The Guardian. Informatii neverificate arata ca hackerii ar fi incercat sa vanda baza de date chiar catre Sony si sunt deschisi sa o vanda oricui ofera sume consistente.

Problemele Sony sunt departe de a se fi terminatFoto: Reuters

Kevin Stevens, expert la firma de securitate Trend Micro estimeaza ca hackerii au codurile de securitate a 2,2 milioane de carti de credit si vor sa vanda aceste informatii. Au aparut zvonuri si ca hackerii ar fi incercat sa vanda pretioasele date chiar la Sony, insa nimic nu poate fi confirmat, mai ales ca multe zvonuri sunt de pe forum-uri "underground". In orice caz, Sony a negat ca hackerii ar fi incercat sa le vanda informatiile furate.

Sunt insa utilizatori ai retelei PSN care se plang ca au fost deja facute plati suspecte de pe cardurile lor, la diverse magazine din Germania sau Japonia, insa e prea devreme sa se stie cat de multi au fost afectati.

Din numele aparute pe forum-uri rezulta ca hackerii ar fi europeni, insa si acest detaliu este pentru moment imposibil de verificat.

Reteaua PlayStation a fost victima unui atac masiv intre 17 si 19 aprilie, iar datele personale a 77 de milioane de utilizatori sunt in pericol sa fie exploatate in mod ilegal.