Facebook si Google Inc au in vedere asocieri cu Skype, potrivit unor surse din cadrul celor doua companii, care au participat la negocieri. Skype, furnizor de software care permite utilizatorilor sa folosesca internetul pentru apeluri audio si video, vrea sa vanda actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari printr-o oferta publica initiala (IPO) pe piata din SUA, informeaza Reuters.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, este implicat in discutii interne cu privire la cumpararea Skype, potrivit uneia dintre sursele citate. Surse din cadrul companiei au declarat pentru publicatia americana Bloomberg ca discutiile intre cele doua companii au inceput inca de anul trecut.

O alta sursa a declarat pentru Reuters ca atat Facebook, cat si Google intentioneaza sa formeze un joint venture cu compania luxemburgheza.

Sursele citate au mai declarat ca Skype ar putea fi evaluata la trei, pana la patru miliarde de dolari si ca oferta publica initiala ar putea strange pana la un miliard de dolari.

Skype si Google au refuzat sa comenteze, iar reprezentantii Facebook nu au fost disponibili pentru comentarii. Informatiile nu sunt publice, iar sursele au cerut sa ramana in anonimitate.