Yahoo! organizeaza la Bucuresti pe 14 si 15 mai unul dintre cele mai importante evenimente din portofoliul sau, Open Hack Day, eveniment la care sunt asteptate cateva sute de programatori din toata lumea. Yahoo! foloseste cu generozitate in prezentarea evenimentului termenul hacker, insa nu pentru a se referi la infractorii informatici, ci pentru a descrie programatori entuziasti care vin cu idei pozitive gandite sa imbunatateasca lucrurile, nu sa puna la pamant diverse sisteme informatice.

Participantii vor folosi "unelte" furnizate de Yahoo! pentru a testa diverse aplicatii open-source si pentru a participa la ateliere si prezentari structurate pe diverse domenii, de la societatea civila, pana la explorari spatiale.

La eveniment va participa Douglas Crockford, unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea limbajului JavaScript, iar printre romanii care vor tine prezentari se numara Dragos Muresan de la ARCA Space, organizatia care vrea sa lanseze primul supersonic romanesc.

La Bucuresti se va tine a 14-a editie a evenimentului de "hacking" organizat de Yahoo! incepand cu 2005. Editia precedenta s-a tinut la Londra.