Google Inc., ale carei actiuni au scazut cu 9 la suta in acest an, este pe cale de a face prima sa incursiune in piata de obligatiuni, cu o emisiune de actiuni planificata la 3 miliarde dolari, bani ce urmeaza a fi folositi pentru a plati unele imprumuturi pe termen scurt. Compania, care detine cel mai important motor de cautare pe Internet, poate emite actiuni pe 3, 5 si 10 ani, a declarat o sursa din piata pentru Bloomberg.

smartphone-urile violeaza intimitateaFoto: Reuters

Coordonatorii emisiunii sunt Citigroup, Goldman Sachs Group si JPMorgan Chase.

Directorul exectuiv al Google, Larry Page, care l-a inlocuit pe Eric Schmidt (foto) luna trecuta, spune ca actiunile vor fi o sursa pentru extinderea cheltuieilor din publicitatea pe mobile si video precums i pentru rezolvarea problemelor avute cu autoritatile americane si europene ca urmare a investigatiilor practicilor de afaceri ale companiei.

Google are nevoie de 500 milioane dolari pentru rezolvarea unui proces de la Departamentul american de Justitie care ancheteza contracte de publicitate ale companiei care au condus la un rezultate mai mici in primul trimestru.

Actiunile Google au scazut la la Nasdaq Stock Exchange cu 9 procente in acest an la 529.55 dolari.

Probleme pentru Google privind olectarea, stocarea si transmiterea de date de localizare fara acordul utilizatorilor

Birourile Google din Seul au fost perchezitionate la inceputul lunii de politia sud-coreeana, companiafiind suspectata ca a colectat si a stocat date de localizare fara acordul utilizatorilor, informeaza site-ul BBCNews.co.uk.

AdMob, divizia de publicitate a companiei Google, este cercetata de autoritatile sud-coreene pentru posibile abuzuri legate de utilizarea gresita a informatiilor private prin folosirea tabletelor si a smartphone-urilor.

Dupa ce un raport publicat in luna aprilie a acestui an, de doi cercetatori americani, a avertizat ca iPhone-urile si iPad-urile produse de Apple contin un fisier care inregistreaza detaliat locul in care se afla posesorul pe parcursul unei perioade de luni sau chiar ani, Apple, Google si alte patru companii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari din partea unor congressmani, care vor sa afle daca produsele lor incalca dreptul la viata privata al utilizatorilor prin urmarirea, stocarea si transmiterea de date referitoare la locatia acestora, transmite Bloomberg.