UPDATE: Concursul s-a incheiat! Cei 3 castigatori, alesi prin tragere la sorti, sunt:

  • Kelemen Tiberiu, Oltenita
  • Alexandru Aanitei, Iasi
  • Bogdan Cojocaru, Bucuresti

Inlocuirea banilor cu dispozitive care sa inmagazineze capacitatea creativo-inteligenta si Goodness Share-ul fiecarui individ, sisteme audio ce focalizeaza sunetul intr-o arie restransa, partajarea intre oameni a graph-urile lor cognitive sau profesori virtuali care isi vor putea adapta in baza unor algoritmi inteligenti stilul de invatare in functie de fiecare individ in parte – acestea sunt cateva dintre ideile imaginate de cititorii HotNews.ro in cadrul concursului pentru promovarea Internet Explorer 9 – Imagineaza Tehnologiile Viitorului.

NMM (No More Money) | trimis de Andrei

Implementarea unor dispozitive în toate centrele de învătământ astfel încât, capacitatea creativo-inteligentă si GS (Goodness Share, adică bunăvointa de a-i ajuta pe cei din jur si ocrotirea mediului) a elevilor si studentilor să fie înmagazinată în aceste dispozitive NMM. În functie de rezultate, elevii si studentii pot beneficia de priorităti în institute, alimentatie, locuinte, locuri de muncă, timp liber, bunuri de consum. Practic unitătile NMM-ului să fie salariul proaspătului angajat. Astfel se vor evita: coruptia, furtul, si multe alte încălcări ale legii. Sistemul NMM nu poate fi fraudat si nici o persoană publică nu poate fi controlată prin HB (human bank – un biocip alimentat cu căldura corpului uman care are scopul de a înregistra datele necesare pentru dispozitivele NMM). Mentionez că persoanele subdezvoltate, respectiv , traumate fizic sau mental să beneficieze de asa zisele unităti PP (Protect Person. Viata va fi sigură si calitativ mai bună.

Focusound | trimis de Victor Mihailescu

Sisteme audio ce focalizeaza sunetul intr-o arie restransa, ca si cum ar fi oprite de un zid. Imaginati-va un pasager intr-un mijloc de transport ce asculta muzica fara casti si poate decide daca sa "dea share" si prietenului de langa el streamului de muzica de pe telefon.

Computerele ca extensie a creierului | trimis de Mihai Irinel

Oamenii vor folosi computerele pentru a eticheta informatiile cu care se intalnesc pe parcursul vietii sub forma unor graph-uri neuronale, ce apoi pot fi accesate oricand si oriunde cu un smartphone sau un computer. Totul este deja in cloud, de ce nu ar fi si metodele de etichetare, partajare a informatiilor? In felul asta vom putea parcurge ciclurile de invatare ale altora, intrand pe graph-urile lor cognitive sau putem aduce la suprafata orice din masa enorma de informatii latente cu care ne alimentam baza de cunostiinte pe tot parcursul vietii.

Telefonul mobil cu hologramă | trimis de Berechet Alin Eugen

Unul dintre proiectele ce ar putea face furori ar fi un telefon mobil care să aibă capacitatea de a reda holograme tridimensionale. Astfel, s-ar realiza o mai bună interactiune dispozitiv-utilizator, acesta din urmă, utilizatorul, având un mai bun control asupra capacitătilor multimedia, de comunicare cu alte persoane s.a. De asemenea, cu ajutorul unui pico-proiector care să aibă si o functie de intrare, nu doar de iesire (de afisare a imaginilor), să se poată introduce date în telefon, să se poată naviga pe Internet si chiar să se poată juca, prin intermediul unei tastaturi si a imaginilor proiectate, tastatura pe o suprafată, fie ea plană sau nu, iar imaginile în aer, dând senzatia de realism. Acest concept ar putea schimba cu totul modul de interactionare al utilizatorului cu dispozitivul său, având în vedere că cele mai noi tehnologii din zilele noastre ar permite, teoretic, aplicarea unui astfel de plan, mare parte din componentele hardware având dimensiuni reduse...

Elearning | trimis de Butoi Bogdan Ionut

Profesori virtuali ce pot mari gradul de invatare in timp odata cu acumularea de cunostinte a individului si care isi vor putea adapta in timp in baza unor algoritmi inteligenti stilul de invatare in functie de fiecare individ in parte. Altfel se vor elimina conflictele profesor elev si fiecare copil ar putea avea un dascal individual ideal.

Tu ce tehnologie a viitorului iti imaginezi? Poti castiga o consola Xbox 360 cu Kinect in cadrul campaniei de promovare a noii versiuni de browser Internet Explorer 9.