​Coreea de Nord, una dintre tarile care isi trateaza cel mai rau cetatenii, sustine ca a inceput sa produca PC-uri, scrie PC World care descrie un material aparut la principalul jurnal de seara difuzat in tara comunista. Nord-coreenii sustin ca e vorba de trei modele de PC-uri, dintre care unul este un laptop a carui baterie dureaza doua ore si jumatate. Nu s-au dat specificatii tehnice, insa e posibil ca PC-urile sa ruleze Red Star, un sistem de operare pe baza de Linux cu care asiaticii se laudau anul trecut.

Jurnalul propagandistic difuzat in fiecare seara la ora 20 in Coreea de Nord a prezentat o stire legata de faptul ca intr-o uzina ce nu pare deloc moderna ar fi inceput productia a trei modele de PC-uri: doua ce pot fi utilizate in scop educational si unul pentru lucrul la birou.

E cel putin ironic ca o tara in care milioane de oameni mor de foame, a ajuns sa se laude ca produce PC-uri, mai ales ca oamenii de rand nu au niciun fel de acces la internet ,iar dreptul la libera exprimare este ignorat de zeci de ani.

Un reprezentant la fabricii, intervievat in scurtul material, spune ca PC-urile pot fi utilizate pentru a urmari continut media educational si chiar pentru a invata limbi straine. El a mai spus ca laptop-ul dispune de browser web, doua port-uri USB si baterie cu autonomie de doua ore si jumatate.

Coreenii mai spun ca totul a fost facut in tara, iar computerele vor fi ieftine si vor putea fi utilizate fara dificultate.

Coreea de Nord este una dintre tarile cu cel mai scazut nivel de trai, iar totul este controlat atat de strict de autoritatile comuniste incat e greu sa obtii informatii obiective, mai ales ca strainii pot vizita tara doar in tururi organizate de autoritatile locale care ii duc doar in cateva locuri care servesc masinii de propaganda.