Multi detinuti din China sunt obligati de gardieni noaptea sa joace jocuri video stil World of Warcraft pentru a obtine cat mai multe puncte pe care gardienii sa le vanda apoi contra-cost, sustine un fost detinut, citat de The Guardian. Practica nu este noua, insa numarul celor fortati sa faca asta in China este mult mai mare decat si-ar inchipui oricine, mai scrie ziarul britanic. Autoritatile chineze neaga informatiile si spun ca detinutii nu au nicio legatura cu lumea din afara.

Un detinut in varsta de 54 de ani sustine ca ziua era fortat sa faca munca fizica, iar noaptea era obligat sa joace pe internet pentru a obtine cat mai multe puncte pe care gardienii sa le vanda apoi contr-cost. Detinutul spune ca la centrul de detentie unde se afla, circa 300 de oameni erau fortati sa joace, iar daca gardienii nu erau multumiti, le aplicau pedepse corporale.

Autoritatile spun insa ca informatiile sunt pure fabulatii si ca detinutii nu au absolut niciun contact cu ce se intampla in afara inchisorii, astfel ca nici nu se pune problema ca ei sa joace cu niste oponenti pe internet.

The Guardian estimeaza ca in China circa 100.000 de oameni joaca pentru a vinde apoi punctele acumulate, iar aceasta practica ilegala genereaza miliarde de dolari.

Detinutul citat sustine ca a auzit gardienii discutand ca au reusit sa scoata peste 600 de dolari pe zi din vanzarea punctelor obtinute fortandu-i pe prizonieri sa joace pana la epuizare.