​Lupta din justitie intre Samsung si Apple continua, iar compania asiatica a cerut judecatorilor sa oblige Apple sa prezinte o "mostra" a versiunii de serie a viitorului iPhone dar si a tabletei iPad. Totul vine la doar cateva zile dupa ce judecatorii au cerut Samsung sa dea informatii detaliate despre viitoarele tablete si telefoane Galaxy, la cererea Apple. In aprilie, Apple a dat Samsung in judecata, acuzand-o de palgiat masiv la smartphone-uri si tablete, iar de atunci cele doua companii se sicaneaza reciproc.

In ultimul episod al disputei, Samsung a cerut instantei sa ii oblige pe cei de la Apple sa prezisnte informatii detaliate despre viitoarele generatii ale iPhone si iPad care vor iesi pe piata intr-o perioada apropiata cu noile produse Galaxy ale Samsung, arata surse citate de Engadget. Asiaticii spun ca informatiile despre viitoarele produse vor ajuta sa se determine daca exista "similaritati" si intre noile generatii de produse ale companiilor rivale. Apple a spus insa ca nu va da astfel de informatii fiindca intreaga speta se refera la asemanari ale produselor care sunt acum in comert, nu la cele care vor veni pe piata peste cateva luni.

Recent, instanta a dispus, dupa o solicitare a Apple, ca Samsung sa dea informatii detaliate despre viitorul smartphone Galaxy si viitoarea tableta.

Totuil a inceput in aprilie cand Apple a dat Samsung in judecata pe motiv ca aceasta ar fi copiat grosolan design si soft de la iPad si iPhone pentru a le pune pe tableta Galaxy si pe smartphone-uri.

Tim Cook, director operational al Apple declara joi ca desi Samsung este unul dintre cei mai importanti furnizori, Apple a trebuit sa-l cheme in instanta fiindca "depasise orice limita". Cateva zile mai tarziu Samsung raspunde si chema Apple in judecata pentru acelasi tip de acuzatii: incalcarea a cinci brevete detinute de Samsung.

Lucrurile sunt si mai complicate fiindca cele doua companii colaboreaza, Samsung livrand pentru Apple procesoare si LCD-uri folosite la iPhone.