Eric Schmidt, omul care a condus Google in ultimul deceniu, spune ca a gresit pentru ca nu a luat in serios Facebook acum cativa ani si nu s-a gandit inca de atunci sa construiasca un competitor, noteaza The Register. Schmidt spune ca Facebook a refuzat de mai multe ori oferte de parteneriat venite de la Google insa adauga ca admira multe lucruri facute de Facebook care a reusit sa incurajeze atat de multi aomeni sa foloseasca adevarate identitate online.

Eric SchmidtFoto: Agerpres

"Stiam ca trebuia sa fac ceva, insa nu am facut-o, iar ca CEO trebuie sa-mi asum responsabiliatea, am dat-o in bara", a admis Schmidt la conferinta All Things Digital din California. Acum patru ani Facebook avea doar 20 de milioane de utilziatori (fata de 700 milioane in prezent) dar Google nu a inceput atunci sa construiasca o retea sociala rivala.

"Industria ca intreg ar beneficia daca ar exista o alternativa la Facebook", a mai spus fostul sef al Google care a admis ca a incercat in trecut sa incheie un parteneriat cu Facebook pe partea de cautare, insa a fost refuzat. Pe de alta parte, Microsoft a incheiat un parteneriat cu Facebook si detine si actiuni la compania lui Zuckerberg.

Google isi da seama ca acum este greu sa lanseze un concurent viabil pentru Facebook care a ajuns la atat de multe sute de milioane de utilizatori, astfel ca este de inteles atitudinea lui Schmdit.