​Sony a anuntat joi ca a restabilit accesul tuturor utilizatorilor europeni si americani la reteaua PlayStation care a fost inactiva mai mult de o luna dupa atacurile informatice de proportii. Compania ofera diverse gratuitati si pachete premium la preturi promotionale pentru a incerca intr-un fel sa se revanseze fata de cei pe care i-a dezamagit.

Din 20 aprilie reteaua PlayStation a fost inaccesibila dupa ce atacurile informatice de proportii au facut ca datele personale a 100 de milioane de useri sa ajunga pe mana hackerilor.

Din 16 mai o parte din serviciile PlayStation Network au putut fi utilizate de cei din Asia, Africa si Orientul Mijlociu, insa intr-o serie de tari, cum ar fi si Japonia, Sony a trebuit sa convinga autoritatile locale ca a reparat bresele de securitate.

Practic de acum utilizatorii din toate regiunile vor putea plati cu cardul diverse jocuri in retea, iar compania a oferit o serie de pachete speciale de gratuitati si optiuni premium la preturi promotionale pentru a mai imbuna utilizatorii.

Sony a fost masiv criticata dupa atacurile de la jumatatea lui aprilie, fiind acuzata ca a reactionat greu si ca stia de vulnerabilitati care ar fi putut fi exploatate, insa nu a facut nimic sa le repare inainte de incident.

"A fost o situatie fara precedent pentru noi, a fost probabil cel mai mare cyver atac din istorie", declara la jumatatea lunii mai, seful Sony Howard Stringer.