​Steve Jobs va reveni deseara in atentia publicului dupa cateva luni de absenta si va prezenta mai multe noutati Apple, inclusiv serviciul iCloud prin care utilizatorii iTunes vor putea asculta de oriunde melodii pe care le detin, fara a mai fi nevoie sa le descarce pe dispozitiv. Toata industria vorbeste despre "cloud computing" si e constienta ca tot mai putine aplicatii vor exista pe calculatoruyl personal, ci ele vor fi "in the cloud", adica vor putea fi accesate pe internet. Apple a ramas in urma la capitolul "cloud", insa anuntul din aceasta seara poate fi marele pas de recuperare.

O buna parte dintre aplicatiile intens folosite sunt integral pe internet, cum ar fi Facebook, Twitter sau e-mail-ul, insa potentialul maxim al cloud-computing-ului nu a fost inca atins. Sunt servicii prin care pot fi ascultate melodii pe internet fara sa le descarci si pot fi vizionate filme, insa Apple nu a mers foarte departe in acest segment.

Prin serviciul iCloud pe care Steve Jobs il va prezenta deseara, utilizatorii iTunes vor putea asculta de oriunde medlodiile pe care le-au cumparat deja, fara a mai fi nevoie sa le descarce pe iPod, iPhone sau iPad, iar un lucru esential tine de faptul ca Apple a "batut palma" cu cele mai mari patru case de discuri din SUA pentru aceste facilitati.

Google, Amazon, Facebook si multe alte companii au promovat intens informatia din "cloud", iar domeniul are in mod cert perspective optimiste, mai ales ca utilizatorii ar vrea sa poata accesa orice document, clip audio sau video de pe orice tip de terminal, de oriunde, iar pentru asta totul trebuie sa fie pe internet, "in the cloud".

Publicul mai are insa reticente in legatura cu siguranta datelor personale postate pe internet, mai ales ca pentru a cumpara produse in the cloud trebuie sa dai detalii personale care pot ajunge pe mana hackerilor, cum s-a intamplat in cazul Sony PlayStation.

In plus, unele case de productie se tem ca daca va exista tot mai mult material audio si video "in the cloud", clientii vor fi tot mai mult tentati sa inchiereze continut si sa nu mai cumpere mai deloc, astfel ca traditionalele DVD-uri vor cunoaste o scadere dura a vanzarilor.