Apple vrea sa construiasca un nou sediu central in orasul Cupertino, iar Steve Jobs le-a prezentat planuri impresionante consilierilor orasului: vrea sa construiasca cea mai buna cladire de birouri din lume, una in forma de nava spatiala, cu o curte uriasa in centru. Cladirea va gazdui 12.000 de oameni, constructia ar trebui sa inceapa la anul, iar darea in folosinta este gandita pentru 2015.

Asa va arata noul sediu AppleFoto: Captura YouTube

Steve Jobs a prezentat intr-o atmosfera degajata planurile sale grandioase in fata consilierilor orasului Cupertino devenit celebru in intreaga lume datorita companiei. Pe un teren cumparat recent de la HP, Steve Jobs vrea sa construiasca un nou sediu mare, modern si ecologic, fiindca in prezent Apple se poate extinde doar inchiriind cladiri de birouri din jur.

Steve Jobs a prezentat schite cu o cladire in forma de nava spatiala, un cerc urias dominat de suprafete curbate si de o curte uriasa in centru. "Nu exista nici macar o bucata de sticla dreapta in aceasta cladire, totul e curbat. Ne-am folosit experienta acumulata cladind magazine peste tot in lume, iar acum stim cum sa facem cele mai mari bucati de sticla din lume pentru uz arhitectural".

Cladirea va avea doar patru etaje, parcarea va fi mutata de la suprafata, in subteran, iar numarul de copaci aproape va fi dublat de la 3.700, la 6.000.

Clipul video cuprinde intreaga expunere a lui steve Jobs dar si intrebarile consilierilor. Pentru o parcurgere mai rapida e bine de stiut ca proiectul este descris incepand cu minutul 4:45 al clipului.