Organizatia care gestioneaza domeniile internet a aprobat, luni, la Singapore, crearea de noi nume de domenii pentru companiile private. Consiliul ICANN a aprobat crearea de domenii care folosesc sub forma de sufix numele companiilor, decizia reprezentand una dintre cele mai importante evolutii din domeniul internetului din ultimii ani, potrivit AFP.

Adresele de internet vor putea acum sa se incheie cu un nume de companie, in loc de .org sau .net. "Aceasta este cea mai mare schimbare de nume de domeniu de la fondarea .Com, in urma cu 26 de ani", a declarat Theo Hnarakis, director al Melbourne IT Services, o companie specializata in servicii de internet.

Masura este vazuta ca o oportunitate mare pentru branduri de a obtine mai mult control asupra prezentei lor on-line si de a trimite mai multi vizitatori, in mod direct, catre site-urile lor. Totodata, noile nume de domenii vor influenta motoarele de cautare ale Google, scrie Reuters.

Companiile care vor avea numeroase beneficii de pe urma acestei decizii sunt brandurile cu o strategie de marketing clara si orientata spre client, sustine Hnarakis.

"Brandurile trebuie sa actioneze in consecinta si sa se inscrie in cursa pentru utilizarea acestor nume de domenii, deoarece procesul nu este la fel de simplu ca in cazul unei adrese .com. Este un proces complex, care necesita o investitie," a precizat Hnarakis.