Google a lansat luni in Romania serviciul "Navigare cu Harti", aplicatie gratuita care functioneaza pe telefoanele mobile care includ un cip GPS si ruleaza sistemul de operare Android. Noul serviciu va fi disponibil pe toate terminalele care ruleaza versiuni intre 1.6-2.3 si va folosi conexiunea la internet a smartphone-urilor pentru a descarca cele mai noi harti.

Google Foto: Google

"Lansarea acestui serviciu vine ca raspuns la utilizarea in crestere a hartilor Google in Romania si a smartphone-urilor cu Android. ”Navigarea cu Harti Google” este o aplicatie gratuita ce pune in valoare conexiunea la Internet a telefonului, pentru o ghidare simpla, cu acces la cea mai recenta versiune a hartilor, cu diverse moduri de vizualizare si care functioneaza pe orice telefon cu Android si GPS", a declarat Dan Bulucea, directorul biroului local al Google, citat de Mediafax.

Spre deosebire de un sistem de navigatie conventional, noul serviciu Google va ghida utilizatorii in mod gratuit, pe cele mai noi harti, fiind astfel eliminata necesitatea cumpararii unui program dedicat pentru navigatie GPS. Serviciul mai este disponibil si in alte 19 tari in afara de Romania si a fost lansat initial in SUA anul trecut.