Autoritatile din orasul chinez Kunming au inchis doua dintre cele cinci magazine care pretind ca sunt magazine oficiale Apple, scrie The Guardian. Blogul BirdAbroad scris de o americanca ce traieste in China a relatat recent despre cateva false magazine Apple care incearca sa copieze designul magazinelor companiei americane pana in cele mai mici detalii.

Autoritatile din Kunming au facut controale si au gasit cinci false magazine Apple in oras, dar au inchis doar doua dintre ele: cele care nu aveau autorizatie. Interesant este ca autoritatile nu au inchis si magazinul care e descris in blog fiindca dupa verificari s-a observat ca detine autorizatie de functionare si vinde produse Apple originale.

Blogul BirdAbroad mentiona ca magazinle false incearca sa copieze pana in cel mai mic detaliu designul magazinelor Apple, de la forma scarilor interioare, pana la scaunele care se gasesc la etaj. Blogul mai nota ca pana si angajatii erau convinsi ca lucreaza pentru Apple.

Apple are patru magazine oficiale in China, doua in Beijing si doua in Shanghai, in timp ce in Kunming nu exista magazin oficial, ci doar 13 reselleri. Pe plan mondial Apple are peste 300 de magazine oficiale care i-au adus vanzari de 3,5 miliarde dolari trimestrul trecut.

Autoritatile din Kunming spun ca nu au de ce sa inchida celelalte trei magazine fiindca nu au gasit produse Apple piratate in ele.

Interesant este ca pe blogul BirdAbroad cititorii au scris ca exista false magazine Apple si in alte tari precum Columbia, Croatia sau Venezuela.