22 de false magazine Apple au fost descoperite in orasul Kunming din China, in urma unui control demarat de autoritatile locale, informeaza BBC. Totul a plecat de la o postare facuta pe blogul personal - BirdAbroad - de catre o americanca ce locuia in acest oras, despre cateva magazine care incearca sa copieze designul magazinelor companiei americane pana in cele mai mici detalii, postare care a avut un impact urias pe internet, fapt care a determinat autoritatile chineze sa ia masuri.

Un control preliminar descoperise cinci false magazine Apple, dintre care doua au fost inchise pentru ca vindeau fara a avea autorizatie. Acum, potrivit autoritatilor chineze, s-au descoperit 22 de magazine care se foloseau in mod ilegal de marca si logo-ul Apple.

Controlul a fost efectuat de Administratia pentru Industrie si Comert din orasul Kunming, magazinelor in cauza fiindu-le cerut sa inceteze a mai folosi identitatea Apple. BBC mai noteaza ca nu este clar daca in aceste 22 de magazine se vindeau produse Apple originale sau unele produse pe piata gri.

Investigatia a pornit de la o postare facuta pe blogul personal de o tanara americanca de 27 de ani care locuia in acest oras, postare care s-a raspandit rapid pe internet cu un impact international.

Pe blog se mentiona ca magazinle false incearca sa copieze pana in cel mai mic detaliu designul magazinelor Apple, de la forma scarilor interioare, pana la scaunele care se gasesc la etaj. Blogul mai nota ca pana si angajatii erau convinsi ca lucreaza pentru Apple. Compania americana are doar patru magazine oficiale in China, doua in Beijing si doua in Shanghai.

VIDEO BirdAbroad - Fals magazin Apple in China:

Citeste si: