Dell a anuntat recent ca nu va mai comercializa versiunea cu ecran de 5 inch a tabletei Streak, adaugand ca se va concentra pe terminale cu ecrane mai mari: sapte si zece inch, noteaza The Register. Dell Streak cu ecran de 5 inch s-a lansat in vara anului trecut, insa nu a fost un succes de piata din cauza ecranului mic, a pretului mare si a versiunii invechite de Android cu care s-a lansat.

Dell StreakFoto: Dell

Dell Streak avea ecran de numai 5 inch, iar acest lucru a facut ca in review-uri sa fie caracterizata drept un smartphone de mari dimensiuni si nu o tableta. In plus, la lansare rula Android 1.6 care era o versiune invechita in acel moment.

Si pretul a fost o mare problema fiindca era foarte apropiat de iPad care dispunea de un ecran mai mare si de o imagine mult mai buna in piata. in SUA, Streak costa la liber 550 dolari, in timp ce in Romania pretul de lansare a fost de 2.700 lei.

Dell se va concentra pe tablete cu ecran mai mare: Streak de 7 inch este deja in piata, iar versiunea de 10 inch s-a lansat in China si va debuta si in alte piete mari.

Tabletele cu sistemul de operare Android au circa 20% din piata totala, arata ultimele estimari, iar restul de 80% le revine celor de la Apple.