Un tribunal german va judeca in 25 august recursul prin care Samsung spera sa rastoarne decizia data recent prin care - la cererea Apple - coreenii nu mai au dreptul sa vanda tableta Galaxy Tab 10.1 in tarile UE, cu exceptia Olandei. Apple a acuzat Samsung de plagiat si sustine ca grupul asiatic a utilizat masiv solutii tehnice pentru care Apple detinea brevete.

Razboiul dintre Galaxy Tab si iPad este abia la inceputFoto: Reuters

Un tribunal din Dusseldorf va asculta pozitia Samsung pe 25 august, iar cateva saptamani mai tarziu se va comunica decizia privind embargoul asupra vanzarii Samsung Galaxy Tab 10.1 in UE.

Pe 10 august un tribunal german a dat dreptate Apple si a interzis Samsung sa importe, sa comercializeze si sa promoveze Galaxy Tab in tarile UE, cu exceptia Olandei. Tabletele care deja au ajuns pe piata locala pot fi distribuite, retailerii avand voie sa-si epuizeze stocurile.

Apple sustine ca Samsung a utilizat in mod grosolan tehnologii pentru care americanii detineau brevetele de inventie, insa Samsung a negat acest lucru si va merge cat se poate de departe in justitie.

Lupta in instanta dintre cele doua companii vine in contextul in care produsele Samsung sunt vazute drept cei mai importanti rivali ai terminalelor iPhone si iPad ale Apple.

Compania americana a vandut 14 milioane de iPad-uri in prima jumatate a acestui an la nivel mondial, in timp ce, de cealalta parte, conform estimarilor analistilor, Samsung ar fi vandut circa 7,5 milioane de tablete Galaxy in acest an.