​Tribunalul din orasul german Dusseldorf a anuntat ca ridica in mare parte restrictia preliminara impusa pe 10 august celor de la Samsung care nu mai aveau voie sa comercializeze tableta Galaxy Tab in statele UE, cu exceptia Olandei, noteaza The Wall Street Journal. Totusi, filiala germana a Samsung nu are in continuare voie sa vanda Galaxy Tab, mai noteaza publicatia. Restrictia initiala fusese impusa la cererea Apple care sustinea ca Galaxy Tab 10.1 este o copie grosolana a iPad.

Un reprezentant al instantei germane a declarat ca din moment ce e discutabil daca un tribunal german poate impiedica o companie sa-si vanda produsele in afara Germaniei, s-a decis sa se ridice restrictia pentru Galaxy Tab in afara Germaniei. Tribunalul a precizat insa ca filiala germana a Samsung nu are voie sa vanda Galaxy Tab in nicio tara UE, nici macar in Olanda.

Pe 10 august un tribunal german a dat dreptate Apple si a interzis Samsung sa importe, sa comercializeze si sa promoveze Galaxy Tab in tarile UE, cu exceptia Olandei. Tabletele care deja au ajuns pe piata locala pot fi distribuite, retailerii avand voie sa-si epuizeze stocurile.

Apple sustine ca Samsung a utilizat in mod grosolan tehnologii pentru care americanii detineau brevetele de inventie, insa Samsung a negat acest lucru si va merge cat se poate de departe in justitie.

Lupta in instanta dintre cele doua companii vine in contextul in care produsele Samsung sunt vazute drept cei mai importanti rivali ai terminalelor iPhone si iPad ale Apple.

Compania americana a vandut 14 milioane de iPad-uri in prima jumatate a acestui an la nivel mondial, in timp ce, de cealalta parte, conform estimarilor analistilor, Samsung ar fi vandut circa 7,5 milioane de tablete Galaxy in acest an.