HP va analiza in urmatoarele 8 - 12 saptamani toate posibilitatile si apoi va decide daca va pastra divizia de PC-uri sau daca se va separa de ea or o va vinde, a spus seful acestei divizii, citat de The Guardian. HP a tinut sa precizeze intr-o informare de presa ca nu exista nicio garantie ca divizia de PC-uri va fi separata de companie sau va fi vanduta, totul fiind in faza de discutii.

Todd Bradley, care a condus divizia de PC-uri in ultimii sase ani spune ca in urmatoarele 8 - 12 saptamani se va face o evaluare si se va decide exact ce cale va fi urmata. El a adaugat ca nu intentioneaza sa paraseasca divizia.

"Managementul HP, impreuna cu consilierii financiari si juridici ai companiei, va explora alternative strategice, inclusiv aceea a separarii business-ului sau cu computere intr-o companie separata printr-o desprindere totala (spin-off) sau orice alta tranzactie care sa fie agreata de actionari", spunea compania intr-o informare de presa remisa luni.

HP a mai tinut sa sublinieze ca nu exista nici o garantie ca se va discuta sau finaliza o tranzactie privitoare la divizia de PC-uri. Compania nu intentioneaza sa dezvaluie detalii privitoare la alternativele strategice luate in considerare pana cand consiliul director al HP nu aproba sau finalizeaza o tranzactie sau nu hotaraste asupra oricarui alt tip de declaratie in acest sens.

HP are afaceri de peste 125 miliarde dolari, iar renuntarea la divizia de PC-uri ar reduce cifra de afaceri cu circa 40 miliarde dolari. Leo Apotheker, CEO al companiei, spunea ca pe termen lung marjele de profit vor fi insa mai mari si adauga ca grupul este intr-un moment de rascruce in care trebuia facuta o schimbare majora.