Landul german Schleswig-Holstein (nordul tarii) a interzis afisarea butonului Like de la Facebook pe site-urile al caror sediu social este pe teritoriul landului. Interdictia a fost initiata de responsabilul landului pe probleme de viata privata, anunta Le Figaro in editia electronica.

Amenda in cazul nerespectarii acestei interdictii poate ajunge la 50.000 de euro.

Conducerea landului sustine ca Facebook incalca legile privind viata privata in vigoare in Germania si Uniunea Europeana, dat fiind faptul ca datele private ale utilizatorilor sai sint procesate in SUA.

In plus, oficialii landului Schleswig-Holstein se tem ca datele personale pot fi stocate timp de doi ani, desi un purtator de cuvint al Facebook a spus ca perioada de stocare este de 90 de zile, mai scrie Le Figaro.

Pe linga preocuparea recunoscuta a germanilor pentru protejarea datelor personale, landul din nordul Germaniei are un motiv suplimentar de a fi extrem de atent cu aceste chestiuni: un inalt oficial local a demisionat recent dupa ce a fost descoperita legatura sa cu o adolescenta de 16 ani, pe care o cunoscuse prin intermediul unei retele sociale.​