​Facebook a anuntat ca a platit in total 40.000 de dolari hackerilor care au raportat diverse bug-uri la site, ca parte a unui program lansat acum trei saptamani prin care hackerii erau incurajati sa raporteze direct la Facebook problemele descoperite, nu sa le faca publice. Reteaua ofera minim 500 de dolari pentru un "bug" detectat, insa a ajuns sa dea si 7.000 dolari unei persoane care a raportat multe probleme, noteaza ZDNet. Companii precum Google sau Mozilla au lansat recent astfel de programe.

Facebook spune ca e un real succes programul sau prin care invita hackerii sa "vaneze" bug-uri si sa raporteze direct companiei vulnerabilitatile descoperite. In trei saptamani a dat 40.000 de dolari celor care au semnalat diverse erori, cea mai mica suma oferita fiind de 500 dolari, iar cea mai mare, 7.000 de dolari unui hacker care a semnalat sase probleme complexe.

Cei de la Facebook s-au declarat incantati de feed-back-ul primit si spun ca au primit rapoarte din 16 tari, de la Turcia, la Polonia. Sunt voci care au cerut extinderea acestui program la nivelul intregii paltforme, sa cuprinda si aplicatiile si site-urile cu plug-in-uri Facebook a spus ca pentru moment o astfel de extindere este prea complicata.

Companii precum Google si Facebook au initiat astfel de programe prin care-i raspalatesc pe cei care semnaleaza vulnerabilitati. Se evita astfel cat de cat situatiile in care hackerii fac publice informatiile obtinute, iar companiile sufera mai putin la capitolul imagine.