Procurorii DIICOT Craiova efectueaza 35 de perchezitii domiciliare in Bucuresti, Craiova, Galati, Constanta, Mangalia, Sacele, Timisoara si Fetesti pentru destructurarea a doua grupuri infractionale organizate specializate in savarsirea infractiunilor de natura informatica (tip skimming). Prejudiciul creat a fost de 300.000 euro si Columbia, Mexic si SUA s-au numarat printre tarile in care grupurile au actionat.

Invinuitii sunt cercetati in doua cauze pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, spalare a banilor, prev. de art. 23 din Legea nr. 656/2002 si infractiuni savarsite prin intermediul sistemelor si retelelor informatice sau de comunicatii - infractiuni prevazute in Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic (art. 24-25 si art. 27) si de titlul III din Legea nr. 161/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (art. 42 si 46).

Prejudiciul cauzat de membrii grupului este estimat la o suma de peste 300.000 de euro.

Cele mai multe prechezitii sunt efctuate in Craiova (20), iar in Bucuresti se fac cinci, iar in Galati, patru.

Activitatea infractionala a membrilor acestor doua grupari s-a desfasurat pe teritoriul mai multor state: Romania Franta, Spania, Italia, Columbia, Rep Dominicana, SUA. si Mexic.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova vor fi adusi cu mandat de aducere un numar de 24 de invinuiti in vederea audierii.