Sony, Toshiba si Hitachi au decis sa faca o fuziune a operatiunilor de productie a ecranelor LCD destinate smartphone-urilor si tabletelor, miscarea urmand a se face cu sprijinul statului japonez care va investi peste doua miliarde de dolari in noua companie mixta. Asocierea a venit din necesitatea de a concura cu producatorii din Taiwan si Coreea de Sud care au preturi tot mai mici si iau din cota de piata a companiilor nipone, noteaza Reuters.

Fuziunea se va finaliza in primavara lui 2012 si vine cu sprijin semnificativ din partea statului japonez, deoarece grupul Network Corp (la care statul are 90% din actiuni) va investi 2,6 miliarde dolari in noua companie mixta si va detine 70% din ea. Cele trei companii de tehnologie vor avea fiecare circa 10%.

Cele trei companii detineau impreuna 21% din piata mondiala a LCD-urilor mici si mari, in timp ce Sharp avea 15%, iar Samsung Mobile, circa 12%, arata datele DisplaySearch.

Inca nu este clar cum se va eraliza fuziunea si ce elemente vor fi puse la comun, insa rezultatul va fi o companie cu active uriase.