Razvan Nicolescu, directorul TVR 2, citat ca martor la inceputul lunii noiembrie in dosarul privind prostituatele de lux, a fost suspendat din functie pana la clarificarea situatiei sale in instanta, a declarat pentru Mediafax Andi Lazescu, presedintele - director general al Televiziunii Romane.

"Am avut o discutie in urma cu doua zile si am decis ca Razvan Nicolescu sa fie suspendat din functie pana la clarificarea situatiei sale legate de procesul respectiv", a spus Andi Lazescu.

El a precizat ca decizia suspendarii din functie a fost luata de comun acord cu Razvan Nicolescu.

Totodata, Andi Lazescu a spus ca a luat aceasta decizie pentru "a nu fi afectata imaginea TVR". "Este o situatie neplacuta. Sigur, el este doar martor. Asteptam clarificarea situatiei", a mai spus Lazescu.

Responsabilitatile lui Razvan Nicolescu la conducerea TVR 2 au fost preluate de Horia Romanescu, directorul Directiei Strategie Programe din TVR, potrivit lui Andi Lazescu.

Andi Lazescu a mai spus ca Razvan Nicolescu va ramane in continuare angajat al Televiziunii Publice.

Decizia suspendarii lui Razvan Nicolescu din functie vine la aproximativ o luna de cand Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a inceput sa analizeze cazul directorului TVR 2. In acest sens, pe 11 noiembrie, Andi Lazescu a declarat pentru Mediafax: "Analizam cazul lui Razvan Nicolescu si vom lua o decizie in ceea ce il priveste. Deocamdata calitatea in care a fost citat este cea de martor. Daca lucrurile sunt mai neplacute, se poate ajunge la suspendarea lui din functia de director al TVR 2 pana la clarificarea situatiei, dar trebuie sa vedem exact care este situatia".

Numele directorului TVR 2, Razvan Nicolescu, apare in dosarul prostituatelor de lux, alaturi de numele altor persoane publice precum Robert Negoita, Nicu Banicioiu, Adrian Enache. El a fost citat ca martor in procesul a patru barbati acuzati de catre procurorii DIICOT pentru recrutarea a 80 de tinere care lucrau ca prostituate de lux, sub paravanul unei agentii de fotomodele.