Firma propusa ca administrator judiciar al Realitatea Media, companie care si-a cerut insolventa, este Rovigo SPRL, care s-a ocupat si de insolventa Flamingo Computers si Poligraf (editorul ziarului Cotidianul). Propunerea a fost formulata azi la Tribunalul Bucuresti, care trebuie sa se pronunte in cazul cererii de insolventa a Realitatea Media.

Avocatul Gheorghe Piperea a afirmat, miercuri, ca cererea de intrare a Realitatea Media in insolventa se bazeaza pe doua fapte notorii - conturile blocate de patru luni de ANAF si activele Realitatea sechestrate. "Este o alegere facuta in cunostinta de cauza", a spus el la Tribunalul Bucuresti.

El a explicat ca, in momentul in care instanta se pronunta pozitiv in privinta cererii de insolventa, se deblocheaza conturile, decizia insemnand si ca se ingheata penalitatile acumulate de companie si se suspenda orice executare silita. El a afirmat ca societatea isi continua activitatea, dar se va inlocui actualul management cu un administrator special care va opera toate actele companiei sub supravegherea administratorului judiciar.

In prezent, managementul Realitatea este asigurat de Sebastian Ghita/Asesoft, pe baza unui contract incheiat in urma cu un an.

Insolventa Realitatea Media a fost ceruta de actionarul majoritar intr-un dosar depus la Tribunalul Bucuresti la 2 septembrie. Marti, Elan Schwartzenberg, cel care a cumparat compania de la Sorin Ovidiu Vantu in primavara acestui an, a explicat intr-o conferinta de presa ca prin aceasta masura se urmareste reorganizarea judiciara a companiei.