Tribunalul Bucuresti obliga Asesoft, RA-APPS si Coresi SA, printr-un ordin dat luni, sa permita accesul administratorului judiciar al Realitatea Media, Rovigo SPRL, si al administratorului statutar Irina Chirica in spatiul unde functioneaza aceasta societate, din Piata Presei Libere nr. 1. Pe de alta parte, patronul Asesoft Sebastian Ghita este citat marti de Paginademedia.ro si Mediafax spunand ca "RTV" emite incepand de astazi pe satelit, fara a oferi detalii legate de licenta folosita pentru aceasta emisie sau continutul difuzat.

  • UPDATE CNA va strange, miercuri, date in legatura cu emisia "RTV" si va discuta situatia in sedinta de joi, a spus pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Rasvan Popescu.

Potrivit unei informari postate pe site-ul TMB, instanta a admis luni o cerere formulata de administratorul judiciar, care pe 7 octombrie a facut plangere penala impotriva Asesoft si firmei care asigura paza televiziunii, afirmand ca acestea le-au interzis reprezentantilor Rovigo accesul in sediu. Solutia arata ca:

  • "Admite cererea formulata de administratorul judiciar ROVIGO SPRL. Obliga paratele SC ASESOFT INTERNATIONAL SA, RA ADMINISTRATIA PATRIMONIULUI PROTOCOLULUI DE STAT si COMPANIA NATIONALA A IMPRIMERIILOR CORESI SA, sa permita accesul administratorului judiciar ROVIGO SPRL si al administratorului statutar IRINA CHIRICA, in spatiul in care functioneaza societatea debitoare SC REALITATEA MEDIA SA, situat in Piata Presei Libere nr 1, Bucuresti. Obliga paratele sa permita desfasurarea activitatii curente a debitoarei, in perioada de observatie, sub supravegherea administratorului judiciar ROVIGO SPRL. Cu recurs odata cu fondul. Pronuntata in sedinta publica azi, 10.10.2011. "

In pofida contestatiilor Rovigo, Sebastian Ghita preciza, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru HotNews.ro ca "noi ne-am declarat toata disponibilitatea de a discuta cu cei de la Rovigo".

Marti, Paginademedia.ro a scris ca RTV Satellite, compania lui Sebastian Ghita, ridica semnalul Realitatea TV pe satelit si il cita pe Ghita spunand ca "noi emitem cu oamenii nostri, din sediul nostru si cu contentul nostru" si ca "am trimis astazi mailuri si cablistilor, in care ii anuntam ca postul este liber la retransmisie". Aceeasi sursa il citeaza, insa, pe Sorin Enache, director general Realitatea Media, potrivit caruia "Realitatea TV nu a schimbat nicio frecventa".

Potrivit Mediafax, pe satelit emite, de marti, "noua televiziune RTV", post "ale carui programe sunt realizate de fosta echipa Realitatea Media". Ghita este citat de Mediafax spunand: "continutul il producem noi, cu toata echipa care inainte a lucrat la Realitatea Media". Sursa citata arata ca el nu precizeaza insa pe ce licenta audiovizuala emite "noua televiziune RTV", ce companie detine licenta sau daca in momentul de fata pe Realitatea TV si RTV este difuzat acelasi continut.

  • De saptamana trecuta, mai multi angajati au trecut de la Realitatea Media la noua companie RTV Satellite Net. Daca saptamana trecuta Sebastian Ghita sustinea pentru HotNews.ro ca ar fi vorba despre 600 de persoane care si-au dat demisia de la Realitatea, Sorin Enache a spus ulterior, pentru paginademedia.ro, ca ar fi vorba de mult mai putini, iar aceeasi sursa scrie, marti, ca numarul demisioanarilor este de "aproape 100".