Steve Jobs, un vizionar al creatiei si tehnologiei, a schimbat societatea in care traim. Co-fondator si Director Executiv al Apple Computer, Jobs a facut acesibila publicului larg utilizarea calculatorului personal. La randul sau, aceasta viziune a condus spre noi inovatii care ne-au schimbat total stilul de viata, de la felul cum muncim pana la felul in care vizionam filme, ascultam muzica si interactionam cu ceilalti. Duminica 30 octombrie, de la ora 22.00, Discovery Channel prezinta "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea", un documentar de o ora care aduce un omagiu tuturor acestor inovatii.

Prezentat de Adam Savage si Jamie Hyneman, gazdele programului Vanatorii de mituri, unde spiritul inovator si curiozitatea sunt la ele acasa, acest documentar special include interviuri cu persoane a caror viata s-a schimbat datorita lui Steve Jobs. Cateva dintre acestea sunt:

  • Pionieri ai computerului personal, fosti angajati si directori ai companiei Apple, printre care: Lee Felsenstein, membru fondator al Homebrew Computer Club, Daniel Kottke, un prieten care a calatorit prin India impreuna cu Jobs si care ulterior a devenit unul dintre primii angajati ai Apple, si John Draper, un inginer care l-a ajutat pe Jobs sa porneasca pe acest drum.
  • Jurnalisti, autori si critici care au relatat despre Jobs si inovatiile sale, printre care corespondentul NBC Tom Brokaw, Joe Nocera (New York Times), criticul cultural Toure, Bill Werde (Billboard) si Andrew Serwer (Fortune).
  • Oameni de stiinta si profesori, printre care fizicianul Dr. Michio Kaku.
  • Muzicieni, regizori si designeri ale caror domenii de activitate au fost complet schimbate datorita progreselor tehnologice realizate de Jobs. Printre acestia se numara Stevie Wonder, Pete Wentz, dar si artisti mai putin celebri, care recunosc ca succesele lor i se datoreaza lui Jobs si inovatiilor lui, ca de exemplu iTunes.

Programul "iGENIUS: Steve Jobs", un om care a schimbat lumea va fi difuzat de Discovery in peste 210 tari si teritorii din intreaga lume.