CNA indeamna posturile de televiziune sa inceteze "exploatarea traumei psihice a unor oameni" si amestecul in viata privata, in emisiunile de stiri si dezbateri difuzate in urma accidentului rutier in care a fost implicat Serban Huidu si soldat cu trei decese, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, Narcisa Iorga, membru CNA, a aratat in sedinta de marti a Consiliului ca emisiunile pe tema acestui caz au incalcat si continua sa incalce reglementarile referitoare la dreptul la viata privata si demnitate in cazuri de accidente, traume psihice, la dezvaluirea unor date cu privire la starea de sanatate sau la transmiterea de imagini ale persoanelor aflate in unitati de tratament.

Narcisa Iorga a aratat ca si "Serban Huidu are dreptul la propria imagine" si la "protejarea vietii de familie in situatii deosebite, cum este acest accident". Referindu-se la stiri difuzate de dimineata despre un alt accident rutier, soldat cu patru morti - caz in care posturile nu au transmis imagini de la locul accidentului sau care sa exploateze suferinta oamenilor implicati - Narcisa Iorga a apreciat ca in cazul Huidu "s-a intrat cu bocancii in viata unui om. Daca e vinovat, va raspunde in fata legii".

La randul sau, Dan Grigore, membru CNA, a apreciat ca "s-a gresit atat de flagrant incat trebuie sa dam sanctiuni", iar colegul acestuia, Christian Mititelu, a spus ca televiziunile au incalcat mai multe prevederi din legislatia audiovizualului.

Potrivit presedintelui CNA Rasvan Popescu, citat de Mediafax, va fi facut un raport de monitorizare a felului cum a fost reflectat accidentul in care a fost implicat Serban Huidu, raport ce va fi discutat saptamana viitoare.