​In jur de 100 dintre cei "circa 250 de demisionari" de la Realitatea Media au revenit asupra deciziei lor de a pleca la firma RTV Satellite Net, controlata de Sebastian Ghita, si "s-au intors", sustine directorul general Realitatea Media, Sorin Enache. El a precizat, miercuri, pentru HotNews.ro ca printre cei plecati se numara si o parte dintre angajatii de la Realitatea.net, unde a revenit acum fostul redactor-sef Ionel Lespuc.

  • Vezi si: Un prim document oficial accesat de CNA arata ca firma Ridzone Computers, ce detine licenta pentru postul RTV din Targu Jiu si despre care presa a scris ca l-ar avea in spate pe Sebastian Ghita, a fost cedata firmei RTV Satellite Net.

Sorin Enache a spus pentru HotNews.ro ca aproximativ 100 dintre demisionari s-au intors la Realitatea Media in ultimele zile. "Este vorba despre oameni din toate departamentele", a afirmat Enache, potrivit caruia "nici o vedeta nu demisionase, asa cum s-a declarat prin presa".

Potrivit lui Sorin Enache, printre cei care si-au dat demisia pentru a pleca la RTV Satellite Net se numara si o parte dintre oamenii care lucrau la Realitatea.net, acestia fiind, in prezent, in preaviz. Realitatea Media a incheiat un contract de operare editoriala si tehnica a site-ului, pentru o vreme, cu firma de dezvoltare web infiintata anul trecut de Dragos Stanca, Publyo, iar aceasta angajeaza acum oameni sa lucreze la Realitatea.net, a spus Sorin Enache. Acesta a mai precizat ca la website s-a intors Ionel Lespuc, fost redactor-sef care parasise aceasta functie anul trecut.

  • De cateva zile poate fi accesat site-ul de stiri www.RTV.net. RTV.net are si o prezenta pe Facebook, unde, la rubrica "Despre", este mentionat: "Noi facem realitatea!". Sigla RTV folosita pe site si pe Facebook este asemanatoare celei folosite de RTVonline.ro, site-ul RTV Gorj, detinut de Ridzone Computers. In registrii online, datele de contact pentru RTV.net apartin unui reprezentant Asesoft, compania lui Sebastian Ghita. (In registrii online, site-ul Realitatea.net figureaza sub Realitatea Media).

Firma Ridzone Computers - cedata RTV Satellite Net, potrivit unui document accesat de CNA

Consiliul National al Audiovizualului anuntase, saptamana trecuta, ca firma Ridzone Computers - care detine licenta prin satelit pentru postul RTV din Targu Jiu si despre care presa speculase ca ar fi fost cumparata, pentru licenta, de Sebastian Ghita - informase acest for ca si-a schimbat actionariatul si administratorul, fara a da detalii. CNA a solicitat o serie de documente si asteapta modificarea datelor de la Registrul Comertului care sa arate in ce constau aceste schimbari.

La Registrul Comertului figureaza in continuare, ca asociati, Raitaru Ionut-Daniel (95%) si Raitaru S. Maria-Madalina (5%). Dar, potrivit reprezentantilor CNA contactati miercuri de HotNews.ro, un raport realizat dupa un control pe care CNA l-a efectuat in teren arata ca societatea Ridzone Computers a fost cedata 100% catre RTV Satellite Net SRL si unei persoane fizice, care este si administrator.

  • Mai precis, o hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor Ridzone Computers SRL din 30 septembrie arata ca 95% din partile sociale in aceasta firma au fost cedate RTV Satellite Net SRL, iar 5% lui Tronaru Radu Mihai, care este numit administrator. Tronaru Radu Mihai este acelasi care figureaza ca unic asociat si administrator in firma RTV Satellite Net, inregistrata la Ploiesti.
  • Potrivit reprezentantilor CNA, acest for asteapta inregistrarea schimbarilor la Registrul Comertului, iar Ridzone trebuie sa transmita Consiliului mai multe documente doveditoare privind modificarea actionariatului si administratorului. Avand in vedere ca joi nu este programata o sedinta CNA, cel mai probabil situatia va fi discutata, din nou, saptamana viitoare.