Judecatoria Sectorului 1 a admis in parte actiunea facuta de jurnalistul Victor Ciutacu si i-a obligat pe realizatorul TV Radu Moraru si televiziunea B1 TV la plata a 10.000 de lei daune morale, transmite Mediafax. Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile la Tribunalul Bucuresti.

Mediafax scrie ca instanta a mai luat act de faptul ca Victor Ciutacu isi rezerva dreptul sa ceara celor doua parti cheltuielile de judecata in cadrul altui proces.

Pe de alta parte, Judecatoria Sectorului 1 a respins exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a B1 TV, parte parata in procesul civil.

Intr-o declaratie pentru Mediafax, Ciutacu a spus ca este multumit de decizia intantei, chiar daca a venit dupa doi ani de zile de cand a depus plangerea impotriva lui Radu Moraru si a televiziunii B1 TV.

"Nu ma iluzionez, stiu ca va face recurs, dar mergem pana in panzele albe. Legea zice ca nu poate sa spuna oricine orice despre oricine, fara sa si probeze", a afirmat Ciutacu, care a precizat ca are de gand sa faca recurs, deoarece, desi nu il intereseaza pentru sine valoarea daunelor morale pe care instanta a stabilit ca trebuie sa i le plateasca Radu Moraru si B1 TV, considera ca ele sunt prea mici (citeste mai multe pe blogul lui Victor Ciutacu).

La randul sau, Radu Moraru a spus ca va face recurs la decizia Judecatoriei Sectorului 1: "Decizia a fost amanata de cateva ori, fapt foarte rar in practica aceasta din ce mi-au spus avocatii. Am banuielile mele, dar deocamdata n-am probe de ce a fost amanata. Este paradoxal ca justitia si judecatorul n-au inteles un lucru fundamental. Ciutacu spune pe blogul lui cat de bine o duce si cat de promovat a fost de catre Voiculescu, iar in instanta aproape ca plangea cand ii spunea judecatorului ca, din cauza emisiunilor mele, Voiculescu i-a taiat din bani si l-a retrogradat pe Antena 3. Eu nu stiu cand spune Ciutacu adevarul si cand minte, dar asta este problema lui, problema mare este a judecatorului cand a dat sentinta".

Mediafax reaminteste ca, in octombrie 2009, Victor Ciutacu a dat in judecata societatea News Television SRL, care detinea la acel moment B1 TV, si pe Radu Moraru, la vremea respectiva realizator al emisiunii "Nasul" de la postul TV. Ciutacu a cerut daune morale de 100.000 de lei, pentru afirmatiile "mincinoase" la adresa sa facute in mai multe editii ale emisiunii "Nasul".