Corina Dragotescu, una dintre vedetele Realitatea TV care au ales sa ramana impreuna cu Sebastian Ghita si RTV dupa ce "gruparea Elan Schwarzenberg" a preluat emisia, relateaza pe site-ul ImpactNews cum s-au derulat evenimentele de duminica seara in studiourile din Casa Presei. Dragotescu povesteste cum angajatii care trebuia sa asigure emisia au plecat in masa, la fel ca si "fetele de la machiaj" si figuri notorii ale postului, precum Adriana Nedelea. Jurnalista RTV mai spune ca Sebastian Ghita ar fi promis ca va sustine RTV 20 de ani.

Corina DragotescuFoto: Agerpres

Am sa relatez ce am trait aseara in studiourile de la Casa Presei, acolo unde era pana ieri Realitatea, iar de aseara RTV. Pentru cei care nu stiu, am mai trait o ruptura dramatica in viata mea profesionala, cand s-a fracturat Adevarul. Atunci am ramas 7 oameni care am tinut ziarul in viata. Acum am ramas vreo 70, din care erau aseara, la discutia de la miezul noptii cu Sebi Ghita, doar vreo 20. Partea buna este ca in ambele cazuri, imediat dupa ruptura, au inceput sa sune telefoanele cu oameni care doresc sa intre in noua structura media.

Ora 18. Pregateam emisiunea cu Catalin Striblea si echipa Raluca Damian, Vera Secrieru, Iulian Leca. In birou, doua monitoare mergeau, unul pe Realitatea, altul pe Antena. In studioul jurnalului, Dana Razboiu. La un moment dat, emisia se opreste, iar noi ne ridicam capul, stiind ca s-a intamplat ruptura. Se stia ca va fi duminica sau luni dimineata. "Asta e momentul?", ne-am intrebat si am iesit in hala mare sa vedem daca nu cumva e de vina monitorul nostru.

Toata lumea s-a adunat in fata monitoarelor din redactie si ne uitam cu totii cum emisia a fost reluata de la Willbrook. "Au intrat peste noi", a zis Chelemen. "Ce facem?", a intrebat altcineva. "Continuam emisia", a fost raspunsul clar. Incet, incet, ne-am strans cu totii in fata regiei de emisie. In regie, agitatia era destul de mare. Pe unele monitoare eram noi, pe altele ei. Am avut ideea sa sunam in tara. Mi-am sunat o matusa si am intrebat-o ce vede ea la TV. Ne vedea pe noi, pe Dana care ramasese in studio si transmitea jurnalul. Nu stia ce se intampla. Cerea betele si i s-a spus doar atat ca sunt probleme tehnice. Intre timp, materialele pregatite de noi erau deja la ceilalti, care le luasera din server. Raluca a sunat la Timisoara si Constanta, apoi eu la Cluj, Catalin la Vaslui, si cativa colegi la Brasov si Iasi, parca.

Unii cablisti transmiteau Realitatea, altii RTV. Ambele insa erau cu sigla Realitatea.

Intre timp, Sebi Ghita spunea si el un singur lucru: Nu intrerupeti emisia, o sa intram cu sigla noastra. Problema a fost ca cei de la grafica nu erau, o parte plecasera dincolo, o parte erau acasa. Au fost chemati urgent Catalin Popa si Roxana Niculescu Costei. Intre timp, venisera invitatii pentru emisiunea urmatoare si se uitau nedumeriti cum pe ecran vad altceva. Dana Razboiu povestea cum din regie i se spusese ca trebuie sa se descurce cum poate, pentru ca o serie de chestiuni tehnice nu pot fi rezolvate.

Decizia lui Chelemen a fost sa continuam oricum, asa ca a intrat Saptamana de Vreme. Din nefericire, in toata agitatia, cineva trimisese invitatul acasa, asa ca Nora a trebuit sa se descurce cum a putut, desi era extrem de agitata. Dupa emisiunea ei aveam sa inteleg si de ce. Toti cei de la meteo au spus ca pleaca, si asa au facut, in ciuda oricaror incercari de a-i convinge sa ramana, sa nu se duca intr-o aventura fara finantare. "Noi mergem cu brandul", au spus. S-au imbracat si au plecat. Era ora 19.30.

A intrat imediat cu Dana Razboiu si Tudor Musat in urmatoarea emisiune, cu invitatii nostri, printre care Irina Loghin si Mihai Constantinescu, dar deja tensiunea crestea in redactie. Unii spuneau sa oprim emisia, altii, printre care si eu, spuneam ca cel mai rau in momentele astea e sa te opresti.

Incet, incet, au aparut si alti oameni in redactie. Si am inceput sa ne dam seama de proportiile exodului. Roxana Niculescu Costei si Letitia Zaharia m-au intrebat daca stiu sa ma machiez singura. Fetele de la machiaj plecasera toate, cu produsele in geanta. Ulterior am aflat ca scosesera produsele in geanta in fiecare zi, asa ca machiajul era gol. Pe mailurile redactiei a sosit o somare din partea celor din echipa Elan ca toti cei care au contracte cu Realitatea sunt obligati sa mearga la Willbrook.

Socul urmator a venit la 20. Adriana Nedelea a aparut la stirile de la Willbrouk, desi Sebi Ghita o oprise sa plece la Digi cu doua saptamani inainte si-i marise salariul ca sa ramana. Acum era cu echipa Elan-Vantu. Culmea este ca, in urma cu fix un an, venise la Adevarul pentru ca dorea sa plece din Realitatea pentru ca nu-si mai primise salariul. Am convins-o atunci sa ramana in Realitatea, pentru ca ma rugase Vantu sa nu o iau la Adevarul, urmand sa primeasca stirile de la 20.

Urmatorul soc avea sa ne incerce creativitatea, desi intre timp venise si Catalin Popa, iar echipa era completa, la nivel de coordonare. Coordoneaza daca ai pe cine! Regia de emisie din hala s-a golit. Intr-o stare de surescitare totala, colegii de la tehnic, in marea lor majoritate, si-au luat hainele si au plecat. Nu inainte de a mai striga putin la noi. Unul dintre ei m-a luat in colimator si urla la mine, care voiam sa filmez cu telefonul, momentul istoric. Din pacate, uitasem sa apas pe record. Cand a tipat la mine, mi-am adus aminte de Adevarul, de Melania Vergu, care, la ruptura, a fost la fel de isterica precum baiatul asta acum. "Ce ne filmati? Ce suntem noi, maimute? Si de ce ne intoarceti spatele? Cine va credeti?". Deja tensiunea era maxima.

Era ora emisiunii noastre. M-am dus in cabina pustie si m-am machiat singura. L-am machiat si pe Striblea. Publicul a venit. Cand mergeam spre studio, am avut un sentiment de inevitabil. Din regia de emisie toti colegii ieseau imbracati si plecau. Regia a ramas goala. Abia atunci a trebuit sa gasim solutii. Nu mai era NIMENI. In regia din hala mai erau trei personae, dar nu mai aveam VTR-ist. Deja trecuse de 21 si Chelemen a bagat o emisiune in reluare pe RTV pana vedem ce facem. I-am propus lui Popa sa ne mutam in hala si sa inregistram emisiunea, asa cum putem. A zis da, si am trimis publicul acasa, iar pe invitati i-am rugat sa schimbe platoul. Razvan Theodorescu si Bogdan Chirieac erau uluiti. Ca sa nu mai spun de invitati. Ne-am mutat iar in regia de emisie, Corina Radu, Vera Secrieru si Raluca Damian au facut fiecare ce au putut ca sa emitem. Una la emisie, una la burtiere, una la bete. Noroc ca am mai avut operatori.

De la 21,30 am avut emisiunea noastra, in timp ce Catalin Popa, Eugen Chelemen, Roxana Niculescu Costei, Mihaela Tanase, Letitia Zaharia, Mirela Voicu, Marilena Nedelcu, Simona Gheorghe si cativa alti colegi s-au adunat in celula de criza. Culmea este ca regizorul Florin Iepan venise cu operatorul lui si a prins pe pelicula toate momentele, desi el face un film despre masacrul evreilor de la Odessa.

Dupa emisiune ne-am intalnit cu Sebi Ghita. Oamenii lui Elan-Vantu intrasera si smulsesera toate cablurile, distrugand ceva aparatura ca sa nu mai putem transmite. Ne-a spus ca vom emite de astazi sub sigla RTV, pentru ca are deja acorduri cu cablistii, mai putin cu unul, cu care este inca in negocieri. L-am intrebat cat va tine televiziunea asta noua. Mi-a raspuns "20 de ani. Am 33 de ani si cel putin pana la 53 vreau sa o tin". Am stat cu el pana tarziu, dupa miezul noptii. Eram 15-20 oameni, cu multe intrebari si cateva raspunsuri. In timpul discutiilor, Elan si Tatulici il sunau de zor pe Catalin Striblea, care si-a facut optiunea.

Citeste tot articolul si comenteaza pe ImpactNews