UPC Romania preia semnalul difuzat de postul TV cu care are contract si nu are niciun drept sau mijloc prin care sa poata interveni sau controla continutul emisiei, atribute care apartin in exclusivitate postului TV, iar in noaptea de 23 spre 24 octombrie 2011, UPC a preluat si difuzat semnalul transmis pe canalul de frecvente alocat postului Realitatea TV, au declarat pentru HotNews.ro oficialii operatorului de comunicatii prin cablu. "Ceea ce a fost transmis pe aceasta frecventa este responsabilitatea exclusiva a furnizorului de canal", au mai precizat reprezentantii UPC Romania. In noaptea de duminica spre luni, postul Realitatea TV (aripa Schwartzenberg) si postul RTV (aripa Ghita) s-au luptat pe frecventa de emisie, preluata de operatorul de cablu UPC.

In plus fata de explicatiile de mai sus, oficialii UPC au mai precizat ca "situatia creata (n.a in noaptea de 23 spre 24 octombrie 2011) nu reprezinta o schimbare in grila noastra de programe".

HotNews.ro a relatat faptul ca in noaptea de duminica spre luni intre postul Realitatea TV (al carui proprietar este Elan Schwartzenberg) si postul RTV (al carui proprietar este Sebastian Ghita) s-a dus o adevarata lupta pentru frecventa de emisie, preluata si asigurata de operatorul de comunicatii prin cablu UPC Romania.

Totul a inceput cand Elan si echipa sa - condusa de Sergiu Toader si Sorin Enache - au preluat controlul emisiei si controlul distributiei catre cablisti duminica seara, la ora 18.00, emitand din noul sediu din cladirea Willbrook.

RTV nu a renuntat si a intrat "peste" Realitatea TV la putin timp dupa miezul noptii.

La 6 dimineata reintra Realitatea TV pentru ca peste cateva zeci de minute mira RTV sa-i ia locul. Schimbul a continuat apoi pana dimineata in jurul orei 7 cand Realitatea TV pare stapana pe frecventa.

  • Si Romtelecom sustine ca in aceasta situatie nu are decat rol de distribuitor al semnalului TV si ca nu are nicio legatura cu modificarea continutului pentru postul TV

Oficialii Romtelecom au precizat pentru HotNews.ro modul in care receptioneaza semnalul Realitatea TV pe care il furnizeaza apoi catre utilizatori si ce s-a intamplat in seara de duminica spre luni:

"Romtelecom, ca furnizor de programe TV prin serviciul Dolce, respecta prevederile contractului pentru distribuirea postului Realitatea TV, autorizat corespunzator de CNA si livrat conform specificatiilor tehnice prevazute in contract. Acest post este livrat in headend-ul Dolce pe doua surse tehnologice: fibra optica (principal) si satelit. In seara zilei de ieri, s-a primit cerere de la Realitatea TV de comutare pe satelit, peste care emitea Realitatea TV, in timp ce peste fibra optica incepuse sa livreze semnalul RTV. Romtelecom are doar rol de distribuitor de continut in acest caz si isi respecta doar contractul incheiat pentru difuzarea Realitatea TV si legile aplicabile in acest sens, neavand nicio legatura cu modificarea continutului raportata pentru postul TV mentionat", au declarat oficialii Romtelecom.