Antena 3 a depasit considerabil in audiente postul rival Realitatea TV in primele doua zile dupa ce acesta din urma s-a mutat in noul sediu de la Willbrook, scrie paginademedia.ro. Marti seara, Antena 3 a avut de doua ori mai multi telespectatori decat Realitatea, potrivit sursei citate.

Aceasta precizeaza ca Realitatea TV a fost depasita, luni si marti, atat dupa criteriul audientei medii pe zi, cat si pentru audienta medie inregistrata in intervalul de maxima audienta (seara).

  • UPDATE RTV.net anunta ca miercuri CNA a autorizat emisia RTV din studiourile aflate in Casa Presei. Jurnalul National il citeaza, insa, pe Ioan Onisei, membru CNA, potrivit caruia este vorba despre o autorizatie provizorie si ca firmele de cablu pot retransmite semnalul RTV doar dupa ce se prezinta la CNA modificarea grilei de programe, lucru pe care acestea nu l-au facut: "deci RTV nu poate fi retransmis". La sedinta de marti, CNA decisese sa trimita astazi o echipa de inspectie pentru a verifica aceste studiouri, insa presedintele Consiliului, Rasvan Popescu, a spus atunci ca "difuzarea serviciului de programe (al RTV - n.r.) poate incepe dupa obtinerea deciziei de autorizare. (...) In acest moment (marti - n.r.), atat timp cat acest sediu nu este autorizat pentru aceasta societate, acest serviciu de programe nu poate fi difuzat". RTV a putut fi receptat pe anumite retele de cablu de luni seara. Situatia ar fi trebuit discutata in sedinta de joi a CNA, insa aceasta sedinta a fost anulata.
  • UPDATE 2 Pe de alta parte, Sorin Enache, citat de paginademedia.ro, apreciaza ca "CNA a intrat intr-o poveste cu iz de frauda" prin aceasta autorizatie provizorie acordata RTV, in conditiile in care Realitatea Media a atentionat CNA ca echipamentele si marca RTV sunt ale Realitatea Media.

Potrivit paginademedia.ro:

  • Audienta medie pe zi a Realitatea TV luni, 24 octombrie: 124.000 de telespectatori din mediul urban. Media Antena 3 - 151.000 de telespectatori din mediul urban
  • Audienta medie a Realitatea TV luni, in intervalul de maxima audienta: 191.000 de telespectatori. Audienta medie a Antena 3 in prime-time: 327.000 de telespectatori
  • Audienta medie a Realitatea TV marti, 25 octombrie, ziua Regelui Mihai: 130.000 de telespectatori. Cea a Antena 3: 225.000 de telespectatori
  • Audienta medie a Realitatea TV marti, in intervalul de maxima audienta: 227.000 de persoane. Cea a Antena 3: 467.000 de telespectatori.