ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei i-a adresat, miercuri, premierului Emil Boc o scrisoare deschisa prin care ii cere sa confirme sau sa infirme veridicitatea informatiilor aparute in zilele trecute in ziarul Adevarul, conform carora ar fi spus despre presedintele-director general al televiziunii publice: "Trebuie schimbat, n-a facut nimic pentru partid!"

Pe 7 noiembrie, Adevarul a scris, citand surse din PDL, ca seful TVR, Alexandru Lazescu, ar fi fost "trecut pe 'lista neagra' a premierului Emil Boc, care-l vrea schimbat din functie". Potrivit sursei citate, "motivul supararii lui Boc" ar fi ca Lazescu "nu a facut restructurari in institutia pe care o conduce, dar, cel mai grav, nu s-a remarcat prin actiuni speciale, dedicate PDL".

In scrisoarea deschisa avand ca subiect "afirmatii publice ale Primului Ministru al Romaniei, dl. Emil Boc, referitoare la Presedintele Director General al televiziunii publice", ActiveWatch solicita premierului sa explice public daca a facut sau nu astfel de afirmatii in cadrul sedintei din 7 noiembrie cu deputatii PDL si sa exprime public care este pozitia sa fata de independenta politica a televiziunii publice".