Atelierul de grafica va lansa al doilea volum din seria "Grafica fara computer". Iar o echipa a TVR condusa de Adelin Petrisor se va deplasa la inceputul anului viitor in Japonia, alaturi de alte 11 echipe TV din lume, pentru a reflecta jurnalistic reconstructia acestei tari in urma dezastrului din martie, in cadrul unui proiect al guvernului nipon.

  • Atelierul de grafica lanseaza sambata, 26 noiembrie, cel de-al doilea volum din seria graphicfront: "Grafica fara computer. Litere. Desen, Relief, Volum", lansare ce va fi insotita de o expozitie cu materiale reproduse din carte. Seria de carti graphicfront a fost lansata anul trecut cu un volum dedicat graficii utilitare tiparite. Noul volum, de 192 de pagini, reuneste peste 700 de reproduceri cu tipuri de scriere in diverse tehnici, pe diferite suporturi. Potrivit autorilor, volumul se adreseaza graficienilor, oamenilor interesati de design, signalistica si arte vizuale, dar si sociologilor, istoricilor, celor care cerceteaza perioada comunista. Vezi detalii aici
  • TVR este una dintre cele 12 televiziuni din lume pe care Guvernul nipon le-a selectat sa reflecte jurnalistic reconstructia Japoniei, dupa dezastrul din martie 2011, potrivit unei informari a Televiziunii publice. Aceasta precizeaza ca o echipa TVR condusa de reporterul special Adelin Petrisor a fost selectata sa participe la proiectul mediatic alaturi de alte echipe de televiziune din Asia, Europa (Italia, Spania si Rusia) si Africa. Filmarile echipei TVR urmeaza sa se desfasoare in februarie 2012, iar materialele realizate ar putea fi difuzate in martie, la un an dupa cel mai grav dezastru ce a lovit Japonia dupa sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.