Postul de televiziune NCN, ce emitea pana acum, prin cablu, in Cluj Napoca si alte orase din judetul Cluj, are o noua identitate, Transilvania L!VE, devenind un post de televiziune generalist, cu distributie nationala, dar cu continut regional, potrivit unui comunicat al companiei NCN Studio TV. Aceasta a obtinut, marti, de la CNA licenta de emisie prin satelit pentru programul Transilvania L!VE. Canalul face parte din portofoliul Transilvania Media Group, controlat de Vaile Dancu, Arpad Paszkany si Ioan Rus.

Logo Transilvania L!VEFoto: Transilvania Live

Potrivit comunicatului NCN Studio TV SA, Transilvania L!VE este noua identitate a NCN si "va deveni principalul agregator de constructie a identitatii regionale si va fi forta (media) care va coagula oameni, locuri, valori, simboluri, idei si perspective si va facilita construirea dimensiunii simbolice a Transilvaniei 3.0 (reala, virtuala, mobila)."

Comunicatul precizeaza ca postul generalist va acorda o atentie mare stirilor si actualitatii din regiunea Transilvaniei si "va pune accent pe consecintele pe care evenimentele majore din tara le au asupra locuitorilor din aceasta regiune a tarii".

  • Aceeasi informare de presa precizeaza ca postul NC a fost integrat in Transilvania Media Group, trust ce mai detine postul Transilvania Channel, site-urile citynews.ro, cd-radio.ro, domnuleprimar.ro si publicatiile Mesagerul de Cluj si Servus Cluj.

La inceputul acestei luni, CNA a aprobat solicitarea de licenta audiovizuala prin satelit pentru postul Transilvania Channel, operat de Somes Media Trust, societate detinuta de Arpad Paszkany. Si Transilvania Channel - care isi pastreaza structura de programe - poate, astfel, sa-si extinda emisia la nivel national.

In mai a.c., Vasile Dancu anunta preluarea - in parteneriat cu Arpad Paskzany si Ioan Rus - a mai multor institutii media clujene. Dancu spunea, atunci, pentru HotNews.ro ca "in aceasta toamna si iarna vom consolida postul Transilvania Channel, il vom integra cu NCN si vom iesi pe retelele de cablu in toata Transilvania si in toata Romania".